Егина летовање 07-17. септембар

Јединствени програм наше агенције који уз летовање у месту Агиа Марина на Егини обухвата и поклоњење неким од највећих светиња у Грчкој- на Евији, у околини Атине и на самој Егини.

            Путујући ка крајњем одредишту, бајковитом острву Егина, значајном како по својој историји, тако и светињама, посетићемо најпре Евију, највеће острво после Крита које је вештачким спајањем са Атичким тлом постало полуострво. Евија се у вечности прославила великим светитељима- Св. Давидом, Св. Јованом Русом, чије су мошти малоазијски Грци са собом донели у нови Прокопи на Евији, као и Св. Јаковом Цаликисом, великим подвижником 20. века, уз старца Порфирија и Пајсија. Много је савременика који још увек живо сведоче о његовом подвигу, молитвеном заступништву, чудима која је још за живота чинио, изгонећи из људи демоне и оздрављајући и телесно и духовно многе који су му се обратили. Св. Јаков све је чинио у славу Св. Давида и Св. Јована Руса којима се обраћао са великом побожношћу и ватреном вером у њихово заступништво пред Господом.

            О чудима Св. Нектарија већ свакодневно слушамо док овај велики светитељ излива на нас обиље свог заступништва и благодети кроз приче свих оних у болести и невољи који су му се обратили. Чак и ако му не одете са неком молбом и потребом, он ће вам се указати као прослављени од Бога чудотворац и заувек вас везати за ову светињу на чудесној Егини, острву у Саронском заливу, познатом по предивном плаветнилу Егејског мора које га окружује. Егина је имала и значајну историјску улогу, па је тако њено седиште, главни град Егина, био и престоница ослобођене савремене Грчке. Данас је Егина једно од омиљених излетишта Атињана и острво најбољих пистаћа на свету, а за ходочаснике из целог света уточиште, нада и утеха коју пружа боравак у манастиру Светог Нектарија.

1.      Дан (7.9)

Полазак из Ваљева, Прељине и Краљева у вечерњим часовима. Могућност уласка у Врњачкој Бањи, Трстенику, Нишу. Ноћна вожња кроз Србију, Северну Македонију и Грчку уз краће одморе и граничне формалности.

2.      Дан (8.9)

Долазак у јутарњим часовима у луку Пиреј. Укрцавање на трајект и вожња до острва Егина. Предах у луци, а затим полазак  у Агиа Марину и смештај у 1/2 и 1/3 собама у апартманима Саронис. Ноћење.

3.      Дан (9.9)

Егина- Агиа Марина. Слободан дан за одмор. Упознавање путника са местом Агиа Марина.

4.      Дан (10.9)

Факултативан обилазак места Пердика и острва Мони познатог по јеленима и пауновима који се слободно шетају. Краћи боравак на острву за слободно време и купање.

5.      Дан (11.9)

Одлазак на Литургију у манастир Св. Нектарија. Могућа посета ман. Св. Мине уколико буде отворен.

6.      Дан (12.9)

Слободан дан у Агиа Марини.

7.      Дан (13.9)

Факултативно обилазак главног града Егина и одлазак у манастир Пресвете Богородице Хрисолеонтисе где се налази чудотворна икона.

8.      Дан (14.9)

Слободан дан у Агиа Марини. Могућност организовања излета.

9.      Дан (15.9)

Одјава из смештај и полазак ка манастиру Светог Нектарија на Литургију. Након Литургије одлазак до манастира Свете Екатарине. У манастиру се налазе мошти светитељке и чудотворна икона Св. Спиридона. Посета катакомбама у близини главног града Егина. Повратак у манастир и ноћење у манастиру Светог Нектарија.

10. дан и 11. дан (16. и 17.9)

Полазак после Свете Литургије назад за луку Пиреј и даље ка Србији са успутним паузама.

Долазак у раним јутарњим часовима у Србију.

 

Програм се остварују на минимум  35 пријављених путника. 

Цена аранжмана је
330€
  или 39.000 динара 

Аражман обухвата

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
  • смештај на бази 1 ноћења манастиру Св. Јована на Евији и 6 ноћења у апартманском смештају Саронис у Агиа Марини на Егини
  • разгледања и обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања
  • бродске карте за трајекте

Аражман не обухвата

  • Индивидуалне трошкове путника
  • путно здравствено осигурање

Општи услови

  • Минимум за реализацију аранжмана је 45 путника.
  • Aгенција задржава право да откаже аранжаман услед недовољног броја пријављених путника, најкасније 5 дана пре планираног поласка.
  • За путовање важе Општи услови путовања
  • Агенција задржава право, да уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ