Видовдан у Далмацији – Православна Далмација Лика и Крајина

Дан 1
Полазак 25. јуна у 4:00 часова испред Духовног центра Св Николај у Краљеву
Долазак око 13 часова у родна место Николе Тесле, село Смиљан, где се обилази кућа Николе Тесле као и црква Светих апостола Петра и Павла где је служио отац Николе Тесле.
У 14:30 полазак за манастир Крупу – обилазак манастира и околоне – кањона реке Крупе, врела реке Крупе, Кудиног моста и околних видиковаца.
У вечерњним сатима одлазак у Книн у смештај.

Дан 2
Недеља 26. јун – одлазак на литургију у манастир Крку у повратку око 11 часова посета Манојловачком слапу и Крчић врелу. Обилазак Книна и цркава Светог Ђурђа у Книнском Пољу и Покрова свете Богородице у Книну.
Обилазак куће Доситеја Обрадовића у селу Полача, недалеко од Книна.
Око 14 часова полазак за манастир Дрговић.
Уз пут до манастира Драговића се обилази четниково врело (врело реке Цетине), обилазак нове цркве Вазнесења Господњег и старе цркве Вазнесења (Светог Спаса) у Цетини. У поподневним часовима долазак у манастир Драговић и присуствовање вечерњој литургији. У вечерњим сатима повратак за Книн у смештај.

Дан 3
Понедељак 27.08. – рано ујутро полазак за Шибеник. Посећује се Саборна црква Успења Пресвете Богородице (највећи православни храм у Шибенику) и владичански двор Епархије далматинске Српске православне цркве. Саборна црква у Шибенику је средиште Далматинске епархије СПЦ.
У 13 часова полазак за Национални парк Крка и купање у истом (могућа замена за Мушковце на Зрмањи и купањe на реци Зрмањи или купање у Горњем Карину на мору). У 17 часова полази се за село Брибир, Брибирке Мостине и Брибирска Главица – обилазак археолошког локалитета из доба Римљана.
Обилазак Куле Јанковић Стојана у Равним Котарима (ако буде времена).
Полазак у смештај у Книн у вечерњим сатима

Дан 4
Полазак на литургију у Манастир Лазарицу и присуствовање културно-уметничком програму након литургије.
У поподневним часовима полазак за Краљево. Долазак у Краљево у касним вечерњим сатима.

ЦЕНА: 12.500,00 дин.