КРФ Септембар 15 – 22.09. 2024. (Агиос Георгиос – Blue sea хотел)

Крф, острво у Јонском мору, једно од 5 најлепших острва Грчке. Чаробне природе и питоме медитеранске климе. За острво Крф најдубљим емоцијама везани су сви Срби, будући да су се на њему одвијали најдраматичнији догађаји српске историје двадесетог века. Две године Крф је за Србе био све: и држава и главни град и седиште цркве и место образовања и место опоравка војске и уточиште народа.

ДАН 1. (Недеља 15. септембар) Краљево – Ниш – Крф

Полазак у 14.00 из Београда, украцавање у авион, лет од 20.50, слетање у Крф од 22.55, трансфер до хотела. Вече уз саксофон у башти хотела. Ноћење.

ДАН 2. (понедељак 16септембар) КРФ

Обилазак Крфа, црква св.Спиридона, црква Св Николе, Српска кућа, видиковац Канони

Доручак. Полазак из Бенитеса до центра Крфа. Обилазак старог града Крфа. Обилазак цркве Св. Спиридона  из 16. века. Целивање моштију Св Спиридона, заштитника Крфа. Обилазак Српске куће на Крфу. Одлазак на Канони – најпознатији видиковац Крфа са чаробним погледом. Шетња улицама Крфа и слободно време. Превоз до хотела. Слободно време за одмор и купање на плажама у близини хотела. Вечера. Ноћење.

ДАН 3. (уторак 17септембар) КРФ

Агиос Матеос, Гувија, Дасија

Доручак. Одлазак у Агиос Матеос. Обилазак споменика Дринске дивизије и помен јунацима. Одлазак у Гувију до плаже и обилазак места искрцавања српске војске 1916. Одлазак у Дасију и помен испред споменика Моравске дивизије и обилазак цркве “Извор живота”. Повратак у Потамаки. Слободно време за одмор или купање на једној од плажа на Крфу. Вечера. ноћење.

ДАН 4. (среда 18септембар) КРФ – Видо

Доручак. Одлазак до центра Крфа, до пристаништа. Укрцавање у бродић и пловидба до острва Видо. Обилазак маузолеја, служење помена славним прецима, обилазак плаве гробнице. Слободно време на Виду. Пловидба назад на Крф.  Слободно време у граду. Повратак у хотел, слободно време за одмор и купање. Вечера. Ноћење.

ДАН 5. (четвртак, 19септембар) КРФ

Доручак. Слободан дан на Крфу.

*Факултативни одлазак у Лаконес – Бела Виста Крфа, ручак у једном од најлепших ресторана Крфа с погледом на прелепе плаже. Повртатак у хотел.  Вечера. Ноћење.

ДАН 6. (петак, 20септембар) КРФ

Доручак. Слободан дан на Крфу. Вечера.

Опционо: Грчко вече у прелепој башти хотела. Ноћење.

ДАН 7. (субота, 21септембар) КРФ

Доручак/ ланч пакет). Полазак у 07.30 из Бенитеса до центра Крфа. Присуство богослужењу (литургији) у цркви Св. Николе у којој је био центар српске архиепископије на Крфу од 1916 до 1918. Предах уз освежење, кафицу, шетња чаробним улицама Крфа и слободно време. Повратак у хотел. Слободно време. Вечера. Ноћење.

ДАН 8. (недеља, 22септембар) КРФ – НИШ

Доручак/ланч пакет. Полазак у 07.30 из Бенитеса до центра Крфа. Присуство богослужењу (литургији) у цркви Св. Спиридона из 16. века. Целивање моштију Св Спиридона, заштитника Крфа. Предах уз освежење, кафицу. Обилазак Српске продавнице и друштва српско-грчког пријатељства на Крфу. Шетња улицама Крфа и слободно време за куповину сувенира.

Превоз до хотела.Слободно време за одмор и купање на плажи испред хотела Потамаки. Опционо Грчко вече у прелепој башти хотела. Ноћење.

Трансфер до аеродрома у 18.10 . Укрцавање у авион, лет у 20.10 по грчком времену. Долазак у Ниш у 20.25 ујутру по српском времену (-1 сат временска разлика).

Цена ходочашћа:

50.000 дин + 50€

Аражман обухвата:

 • Авиопревоз на релацији Ниш – Крф – Ниш са ирском компанијом Ryanair,
  пртљаг укључен у цену аранжмана 1 мали ранац/торба (40cm x 20cm x 25cm),
 • превоз аутобусом високе туристичке класе по програму на Крфу,
 • 7 ноћења у хотелу Blue Sea на Крфу, на бази полупансиона (доручак и вечера)
 • улазнице за све наведене посете,
 • пловидба бродићем до острва Видо,
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања.

Аражман не обухвата:

 • индивидуалне трошкове путника, екстра хотелске услуге и трошкове који нису обухваћени датим програмом,
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на релацији Бг – Ниш и назад, тј. трошкове трансфера до аеродрома Константин у Нишу са ког се лети, укупно: 3000 дин
 • обавезно међународно путно здравствено осигурање,
 • доплата за већи кабински или багажни пртљаг по ценовнику авиокомпаније, (Priority & 2 Cabin Bags, Board first, 10kg Cabin Bag and 1 Small Bag), око 50€ у оба смера
 • излет факултативни за Палеокастрицу и Лаконес (четвртак),
 • додатни ангажман аутобуса или водича, ван програмом предвиђеног.

Општи услови

 • Аранжман је прављен на бази 35 уплата,
 • Aгенција задржава право да откаже аранжаман најкасније 5 дана пре планираног поласка,
 • За путовање важе Општи услови путовања,
 • Агенција задржава право, да уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ