ЕГИНА – МЕТЕОРИ – СОЛУН

1. ДАН – ПОЛАЗАК 

Полазак из Краљева у вечерњим часовима. Ноћна вожња до Каламбаке уз краћа успутна задржавања и обављање граничних формалности.

2. ДАН – МЕТЕОРИ

Долазак на Метеоре, чудесне стене на дну тесалијске равнице у централној Грчкој. Од XIV века на њима се налазе прелепи манастири. Први и најзначајнији, манастир Велики Метеор, подигао је принц Јован Палеолог, синовац српскога цара Душана, који се у њему и замонашио добивши име Јоасаф. Поред овог манастира посетићемо још један или два у зависности од времена доласка јер манастири нису целог дана отворени за посете. Након поклоњења светињама које ови манастири чувају вековима (чудотворне иконе, мошти…) наставак путовања и посета радионици за израду икона традиционалном византијском техником сликања. Пауза за ручак. Смештају хотелу „Rex“ у Каламбаки са 3* слободно време и ноћење.

3. ДАН – ЕГИНА

Рано напуштање хотела и полазак ка атинској луци Пиреју. Доручак у облику ланч пакета припремљених у хотелу. Успутна краћа задржавања ради одмора. Након обављања административних процедура у луци Пиреј укрцавање на трајект за острво Егину. После искрцавања краћа пауза у луци на острву надалеко познатом по светитељу и чудотворцу Нектарију митрополиту пентапољском. Овај велики светитељ прославио се као велики чудотворац и исцелитељ од најтежих болести. Свој овоземаљски живот завршио је почетком ХХ века на острву Егини управо у манастиру Свете Тројице који је сам и обновио и у коме се данас налазе његове свете мошти. Након предаха у луци полазак у манастир Свете Тројице где се смештамо у вишекреветне гостинске собе манастирског комплекса. Присуство вечерњем богослужењу и ноћење у манастиру.

4. ДАН – ЕГИНА – СОЛУН

Света Литургија у манастиру Свете Тројице, крај моштију Светог Нектарија. Након богослужења напуштамо манастир и повратак у луку одакле назад плови до Пиреја. Одмах по искрцавању наставак пута до Солуна. Смештај у хотел „Telioni“ 3*, слободно време и ноћење.

5. ДАН – СОЛУН

Доручак у хотелу на бази шведског стола. Обилазак Српског војничког гробља на Зејтинлику и поклоњење сенима наших предака који су своје животе оставили у борби за ослобођење од окупатора у Првом Светском рату. Посета цркви Светог Димитрија и поклоњење моштима овог великог мученика и заштитника града Солуна. Наставак путовања до места Суроти и манстира Светог Јована Богослова у коме је гроб старца Пајсија Светогорца, савременог духовника и подвижника који се упокојио на самом крају ХХ века а пре неколико година и званично уписам у календар светих Православне Цркве. Полазак ка Србији уз успутна задржавања због предаха и граничних формалности. Долазак у Краљево у касним вечерњим сатима.

1. полазак: 29.03. а ноћење у манастиру 31.03. повратак у недељу 02.04. за 50 људи,
2. полазак 21.06. а ноћење у манастиру 23.06. повратак у недељу 25.06. за 40 људи,
3. полазак 05.09. а ноћење у манастиру 07.09. повратак у недељу 10.09. за 50 људи,
4. полазак 17.10. а ноћење у манастиру 19.10. повратак у недељу 22.10. за 20 људи. 

Цена ходочашћа

200 евра

Аражман обухвата

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • путно здравствено осигурање са COVID покрићем
 • смештај на бази 1 ноћења са ланч пакетом 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелу „Rex“ 3* у Каламбаки (надомак Метеора); 1 ноћење у конаку манастира Светог Нектарија у вишекреветним собама на Егини, 1 ноћење у хотелу Телиони (3*) у Солуну
 • улазнице за обилазак манастира на Метеорима
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • бродске карте за трајекте

Аражман необухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Општи услови

 • Минимум за реализацију аранжмана је 15 путника.
 • Aгенција задржава право да откаже аранжаман услед недовољног броја пријављених путника, најкасније 5 дана пре планираног поласка.
 • За путовање важе Општи услови путовања
 • Агенција задржава право, да уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ